Dyrenes butik

Dyrenes butik

0 Item(s)

Din indkøbskurv er tom.

Product was successfully added to your shopping cart.

Angst og utryghed

Hos Dyrenes Butik går vi meget op i dyrenes velvære og velbefindende. Vi ved, hvor vigtigt det er, at ens hund trives og ikke får angst, stress eller utryghed i forbindelse med transport, flytning, adskillelse fra ejer, pensionsophold, torden, fyrværkeri eller ved dyrlægebesøg. Her på siden finder du fodertilskud velegnet til hunde mod stress, angst og utryghed. Tilskuddet er velsmagende, så langt de fleste hunde helt frivilligt indtager fodertilskudet. 

Loading ...Load More ...
Sorter faldende

   

16 vare(r)

Undgå en stresset, utryg og angst hund

Nu nærmer julen sig, hvilket betyder at det er blevet sæson for fyrværkeri. For mange hunde og andre kæledyr, er denne julen ikke en festlig tid, men derimod en tid som fremkalder stress og ubehag hos hunde.

Mange hunde oplever varierende grad af nervøsitet, uro eller angst i forbindelse med de høje og pludselig lyde som opstår i dagene op mod julen og i særdeleshed nytårsaften. Uanset, hvordan lige netop din hund reagere i forbindelse med fyrværkeri, så er det vigtigt, at du planlægger nytårsaften med stor hensyntagen til hunden. Sørg for, at din hund får rigtig meget motion på dagen, hvor den bliver udsat for noget, der gør den utryg og stresset, for eksempelvist nytårsaften. Her kan du med fordel tage noget hundelegetøj, men undgå stressede boldkast eller trækkelege. Du kan også gå en meget lang tur på dagen, gåturen bør dog foregå i snor. 


Har min hund angst for nytårsaften og fyrværkeri?

Stress og angst hos hunde, breder sig som ringe i vandet. Det vil sige, at har din hund tidligere haft negative oplevelser med høje lyde og fyrværkeri, hvor din hund begyndte at pive, hyle, gø, ødelægge noget i hjemmet eller gemme sig, så vil dette kunne overføres og dermed forbindes til andre episoder som har delementer af det din hund tidligere har oplevet.


Typiske symptomer på, at din hund lider af frygt eller angst:

  • Rysten
  • Halen mellem benene
  • Forsøger at slippe væk/gemmer sig
  • Ingen appetit
  • Dårlig mave
  • Vokalisering i form af gø, hyl eller piv
  • Destruktiv (fx bider i dørkarmen)

 

Disse symptomer kommer til udtryk fordi hundens autonome nervesystem forbereder sig på at skulle flygte eller kæmpe. Det er normalt for en hund at reagerer sådan, når den føler, at den er i fare. Ejerens opgave er derfor at rette op på denne følelse og få lært hunden at den kan føle sig tryg også selvom det buldrer og brager udenfor.

Vi tilbyder naturligvis også foder til hunde i alle aldre og størrelser med adskillige formål såsom allergifoder og slankefoder.


Forebyg din hund mod stress, angst og tryghed

Der findes mange måder man kan træne sin hund på og det anbefales, at man påbegynder en sådan træning i god tid før et event, såsom nytårsaften. Træningen vil bygge på at styrke hundens selvtillid i udfordrende situationer og dermed flytte hundens tærskel for udfald og respons. Dette kan gøres ved hjælp af lydfiler som simulerer en nytårsaften eller tordenvejr.

Det er en rigtig god ide, at man allerede når hvalpen er helt lille begynder at afspille disse lyde samtidig med, at der nusses og gives godbidder. Hunden skal lære at koble lyden af fyrværkeri og torden med noget positivt og rart.

Har din hund tidligere haft dårlige oplevelser eller døjer den allerede med angst bør træningen altid udføres i samarbejde med en adfærdsterapeut under brug af kosttilskud som kan virke en smule beroligende. 

Vi anbefaler produkterne på denne side, hvis din hund lider af stress, angst og tryghed. 

Du kan desuden læse vores blog, hvor vi har meget mere information om angst, stress og utryghed for din hund i forbindelse med fyrværkeri og nytårsaften