0 Item(s)

Din indkøbskurv er tom.

Product was successfully added to your shopping cart.

Foderintolerance

Foder til hunde med intolerance!
Husk, at det er vigtigt at kontakte din dyrlæge, hvis din hund har allergi så du kan få foder rådgivning med mere.

Loading ...Load More ...
Sorter faldende

   

1 til 16 af 34

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Hunde kan også få allergi

Ligesom nogle mennesker døjer med allergi, kan lidelsen desværre også ramme hunde. Typisk ses allergi hos hunde ved kløe, røde plamager og hårtab.

Allergi hos hunde kan opstå i form af hudproblemer og problemer med mave-tarmkanalen. 

Hos Dyrenes Butik finder du et stort sortiment af foder til intolerante hvalpe, unge og voksne hunde. Det er afgørende, at din hund får det rette foder, hvis den hudproblemer eller er foderintolerant. Vælger du det rigtige foder, er du garanteret en gladere og mere livlig hund. 

Vores brede udvalg af foder virker mod hudproblemer og mave/tarmproblemer på grund af foderintolerance. Udvalget består af alle vores kvalitetsmærker, herunder Virbac, Royal Canin, Hills Eukanuba, Virbac og Specific.

Foder med gode næringsstoffer

Hos Dyrenes Butik er kvalitet altid i fokus. Det gælder alle vores produkter og selvfølgelig også vores foder til intolerante hunde. Derfor forhandler vi kun hundefoder fra kvalitetsmærker som VetPro, Virbac, Specific, Royal Canin, Hill’s og DBJ Petfood. Vores idiæter indeholder alle de næringsstoffer, mineraler, vitaminer, proteiner, fedtsyrer, olier og fibre din hund har behov for. Hos Dyrenes Butik har vi udvalgt en række af de bedste diæter, som er tilsat en høj mængde næringsstoffer, der understøtter hundens hud og pels.

Fælles for alle vores foderprodukter til hunde er, at foderet indeholder sunde og gode råvarer og er på samme tid yderst velsmagende. Det velsmagende foder er med til at gøre foderoplevelsen god og behagelig for hunden.


Typiske tegn på allergi hos hunde

Ved du ikke om du har en allergi hund? Du har selv mulighed for at være opmærksom på nogle specifikke tegn og symptomer, der kan indikere allergi hos hunde. De primære allergiske reaktioner er kløe, røde plamager, hårtab samt tilbagevendende otitis eksterna (betændelse i øregangen) ved atopisk dermatitis. Opkast og tynd mave tyder på irritation af mave-tarmkanalen og kan skyldes en foderallergi. Generelt kan det siges, at hvis din hundslikker, kløer, bider eller tygger sig selv forskellige steder på kroppen, kan det være indikatorer på, at hunden har nogle hudproblemer. Du bør kontakte dyrlægen, hvis du oplever nogle af disse tegn hos din hund, så den kan blive tjekket

Det er ikke ualmindeligt, at hunde får infektioner i deres hud i løbet af livet. En infektioni huden betyder ikke nødvendigvis, at hunden har en hudsygdom eller døjer med lignende sundhedsproblemer. Oplever du til gengæld, at infektionerne er tilbagevende, bør du kontakte en dyrlæge og få tjekket, om det muligvis er tegn på mere end blot en lille irritation, der hurtigt går over.

Det er altid en god idé, at du rådgiver dig med en dyrlæge, så du er helt sikker på, at hunden får det foder, der hjælper den bedst muligt.

Man kan gribe foderintolerance an på to måder:

  1. Man fodrer med en NY proteinkilde. Her kan vi blandt andet anbefale DBJ Petfood, som er et foder lavet på animalsk protein - hestekød.
  2. Man fodre med en HYDROLISERET proteinkilde. Her kan vi blandt andet anbefale disse to produkter fra Royal Canin, Hypoallergenic Dr21 og Anallergenic AN18

Vælger man den første løsning, skal hunden præsenteres for en ny proteinkilde, som den IKKE har fået før og gerne en ny kulhydratkilde. Der må under ingen omstændigheder fodres med andet de første 7 dage. Er hunden symptomfri i 7 dage, er proteinkilden ”godkendt” til fremtidig brug. Anbefalede proteinkilder er hest, fisk, andog æg. En god tommelfingerregel er at gå efter et foder med så få ingredienser som muligt.

En anden løsning kunne være at fodre med et hydrolyseret hundefoder. At hydrolysere et proteinvil sige, at ”klippe” det i mindre proteinfragmenter. Ved denne teknik bringes proteinernes molekylevægt under 10.000 Dalton og dermed genkender kroppen ikke længere proteinet. Ydermere er proteiner som er hydrolyseret lettere fordøjelige for kroppen og er derfor velegnet til hunde med fordøjelsesproblemer.

Intolerante hunde, skal naturligvis ikke snydes for hundegodbidder derfor har vi selvføgelig også godbidder til intolerante hunde.

Typer af allergier hos hunde

Allergi kommer ofte til udtryk i form af hudlidelserog derfor er det vigtigt at kende til symptomerne. Man taler om en immunmedieret inflammatorisk reaktion i huden overfor et udefra kommende allergen (fremmede substanser). Dette vil sige, at hundens immunsystem laver en overreaktion på de ellers harmløse substanser.

Hunde kan være arveligt prædisponeret for allergi, men allergi opstår ikke før hunde har været præsenteret for allergenet flere gange. Den arvelige prædisponering gør, at vi ofte ser allergi hos bestemte racer såsom Labrador, Bulldogs, Golden retriever, terrier, irsk- og engelsk setter samt dalmatiner m.fl.

De mest almindelige årsager til allergi er loppeallergi, atopisk dermatitis eller fodermiddel dermatitis.

Loppeallergi

Loppeallergi er den hyppigste årsag til kløen hos hunde. Når loppen bider sig fast, vil den indgive en smule spyt, som dyret kan udvikle en allergi overfor og der opstår kløe i dyrets hud.

Atopisk dermatitis

Atopisk dermatitis er en reaktion overfor luftbårne allergener såsom pollen, husstøvmider, støv med mere. Denne form for allergi kommer typisk først til udtryk når dyret er 1-3 år. Hunde med denne allergitype kan undergå et forløb hvorved hunden desensibiliseres. En desensibilisering kræver, at man ved hvilke allergener hunden er allergisk overfor. Dette kan undersøges ved en priktest på huden eller en blodprøve. Efterfølgende kan der formuleres en vaccine specielt til din hund, med de allergener den reagerer på. Hunden skal i starten have vaccinen ofte, men hyppigheden trappes ned, så hunden slutteligt skal have en booster vaccine med nogle ugers mellemrum. Hunden skal som regel fortsætte med disse vaccinationer resten af dens dage.

Fodermiddel dermatitis

Fodermiddel dermatitis er en overfølsomhed for en bestemt fodertype. Især proteinkilder kan være allergi fremkaldende og derfor er det vigtigt at udvælge sit foder nøje i dette tilfælde.

Smagsgaranti på alt vores foder

Det kan være svært at finde den korrekte diæt til sin hund og det kan blive dyrt hvis man skal prøve flere fodervarianter af.

Hos Dyrenes Butik har vi smagsgaranti hvilket betyder, at vi refunderer dig købet såfremt din hund ikke bryder sig om det. Med den rette diæt får din hund både et bedre og et længere liv. Den korrekte kost vil også kunne minimerer brugen af medicin og virke støttende på kroppens immunforsvar. Det er altid en god idé, at du rådgiver dig med en dyrlæge, så du er helt sikker på, at hunden får det foder, der hjælper den bedst muligt. 

Du er velkommen til at kontakte Dyrenes Butik på netbutik@anicura.dk eller tlf: +45 70 27 07 01 - hvis du mangler information om, hvad der er bedst til netop din allergi hund.