0 Item(s)

Din indkøbskurv er tom.

Product was successfully added to your shopping cart.

Kattelem

Med en kattelem giver du din kat og dig selv en masse frihed, da katten selv kan få frem og tilbage som det passer den. Vi tilbyder både kattelemme med microchip, manuelle som er låsbare, samt magnetstyrede modeller.

Loading ...Load More ...
Sorter faldende

   

13 vare(r)

Køb en kattelem af høj kvalitet

Hos Dyrenes Butik tilbyder vi en række forskellige kattelemme af rigtig god kvalitet.

Vores udvalg er alt fra 2-vejs lås til automatiske døre, som åbner ved brug af mikrochip eller halsbåndmagnet.

Inden du køber din kattelem, er det vigtigt at klarlægge, hvilke behov både dig og katten har. Har du for eksempel problemer med at holde fremmede dyr ude? Så vil vi klart anbefale automatiske kattdøre som åbner, når kun din kat vil ind og ud. Har du derimod kun brug for en kattelem som skal kunne det basale, så har vi også disse, hvor du maunelt kan låse både ude og indefra.

Herefter, er det vigtigt at kigge på, hvilke materiale som den skal installeres i, og samtidig undersøge, hvor stor betydning blæst har. Vi tilbyder nemlig både i aluminium og plast, samt låsbare og automatiske døre.

Det vigtigste faktum er naturligvis, hvor meget frihed din kat skal have. De chipstyrede og elektromagnetiske giver din kat meget mere frihed, da man aldrig behøver låse døren. Kattens kan låse sig selv ind og ud. En stor fordel ved kattelem med chip er, at man kan bestemme tidsintervaller for, hvornår døren skal åbne af sig selv. For eksempel, kan man indstille til, at døren er låst i nattetimerne eller, hvis man skal på ferie. Disse indstillinger kan ændres som man ønsker.

Den anden type model er låsebare kattedøre, som fungerer som en slags "enten eller", og er dermed ikke ligeså fleksible for hverken dig eller kat. Lader man alligevel den altid være åben, har katten naturligvis samme frihed, men ønsker man at lukke kattelemmen, for eksempel grundet ferie, så er den chipstyrede lidt smartere, da den låser og åbner automatisk, når katten vil ind eller ud.

Vores udvalg består både af kattelemme som kan installeres i glas, trædøre, mursten og vi har både varianter til store og små katte.

Sureflap Mikrochip kattelem

Vores SureFlap kattlelem med microchip aflæser din kats chip, når den er inden for kort afstand, hvorved døren åbnes. Sureflap modellerne kan aflæse helt op til 32 forskellige ID-numre, så har du flere katte, så du kan nemt styre, hvornår de må færdes frem og tilbage. 

På den måde holder den effektivt andre katte ude, samtidig med at den giver dig og din kat den frihed af at kunne færdes helt som den har lyst, uden at man selv skal lukke døren op.

Har din kat ikke en chip, så kan du enten få din dyrlæge til dette, eller du kan benytte dig af en chip til kattens halsbånd, som giver helt samme funktioner. Denne microchip medfølger i kassen. 

Det utrolig smarte ved en chipstyret dør, er at man kan indstille forskellige tidspunkter, hvor katten ikke kan gå ud eller ind. 

Modellen kører på batteri, som bør holde i 12 måneder ad gangen. 

SureFlap Microchip kattelemmene kommer i 2 modeller. Standard modellen anbefales til katte med en skulderbredde på op til 15cm. Til større katte anbefaler vi vores XL model.

Se videoen herunder, hvordan du monterer Sureflap Mikrochip modellen.

Hvilken model bør jeg vælge?

Kvallitet, holdbarhed og isolering er det man bør prioriterer, når der skal vælges ny kattelem. Den skal helst være så stille som muligt, og være modstandsdygtig overfor vind og blæst. Ellers risikerer man, at den skræmmer ens kat, og dermed ikke er gavnlig. For ens egen skyld, skal den også være støjsvag, så den ikke forstyrrer i hjemmet. Heldigvis tilbyder vi kun kvalitets kattelemme, hvor alt dette er taget højde for.

En anden ting, som du skal tænke over, er hvor stor din kat er. Mål din kats skulderbredde og sammenlign dette med kattelemmens indremål. Har du en større kat, så har vi SureFlap XL modellen som er egnet til disse katte. Tøver du mellem 2 størrelser, så vælg altid den større af dem.

Hernæst, skal du tænke over fleksibiliteten som du vil give din kat og dig selv. Ønsker du, at katten skal have meget frihed, så anbefaler vi en kattelem med microchip som også anbefales til dem som ønsker at holde andre katte ude. Du kan også købe vores elektromagnetiske model, som fungerer ved brug af halsbåndsmagnet. Her skal man dog have med i beregningerne, at der er en risiko for at katten kan miste magneten i halsbåndet i leg og andet.

Denne type er også god til at holde andre katte ude, men ikke nær så effektiv som SureFlap modellerne, da dørlemmen kun åbner ved netop på de chip ID som du har valgt, hvorimod ved magnethalsbånd, kan det være andre katte også har sådan et halsbånd.

Ved at klikke ind på de forskellige typer, så kan du læse endnu mere om dens specifikke egenskaber og mål. Er du fortsat i tvivl, er du velkommen til at skrive til os, og så vil vi være så behjælpelige som vi kan.

På vores webshop, kan du også finde kattemad, godbidder, kattelegetøj og en masse forskellige tilbehør til din kat.

Hvorfor skal jeg bruge en kattedør?

Først og fremmest giver kattelemme, ens katte mulighed for mere bevægelsesfrihed, hvilket resulterer i en forøget livsglæde hos katte, og samtidig slipper man for at skulle åbne terasse elelr hoveddør, hver gang katten vil ind og ud.

En kattelem giver din kat meget mere frihed, da de gør det muligt for katte at bevæge sig frit mellem at være indendørs og udendørs, uden at der skal være nogen hjemme, eller klar ved døren til at lukke sin kat ind eller ud hele tiden.

Har du en travl hverdag, er den helt oplagt til dig, da det giver mere fleksibilitet og du dermed ikke behøver at være hjemme til at lukke din kat ud og ind, for katte elsker at kunne bevæge sig frit rundt i naturen.

Har du derimod en indekat, eller en kat som bare generelt opholder sig meget indendørs, så er kattelemme naturligvis ikke et must.

Hvordan ved jeg om den vil passe i min dør eller væg?

Vores kattelemme passer til stort set alle døre, uanset om den er lavet af massivt træ, metal eller belagt med finér. Så du kan sagtens montere vores dem i eksempelvis vægge af enten mursten, gips, træ eller beton.

Vi tilbyder forskellige typer og størrelse af døre, med dertilhørende tilbehør, som ligeledes vil hjælpe dig med at få målene til at passe.

Det anbefales naturligvis at undersøge og gennemgå de forskellige modeller, så du kan finde det bedste match i forhold til, hvilket materiale din dør er lavet af. Der kan nemlig være nogle kattelemme som passer bedre i eksempelvist glas eller mursten.

Fælles for vores produkter, er at de er utrolig nemme at installere, både i vægge, mursten og glas.

 

Hvor kan jeg montere min kattelem?

Vores kattelemme kan monteres i al slags træ, glas og andet murværk. Når du vælger placeringen af kattedøren er det vigtigt, at du tager højde for om det pågældende sted er særlig hårdt udsat, så du slipper for at det trækker ind. Samtidig bør den også placeres et sted, hvor det er bekvemt for katten, og hvis muligt, hvor der er afdækket, så der ikke er store vejrmæssige påvirkning. 

Når du har valgt det mest ideelle sted, at placere kattelemme, så er det bare om at bore et hul i væggen eller døren, der passer til din købte model, hvorefter du nemt kan montere døren. Vejledninger til montering medfører naturligvis.

Er du i tvivl om, hvilken kattelem du bør vælge, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os med de spørgsmål du måtte have.