0 Item(s)

Din indkøbskurv er tom.

Product was successfully added to your shopping cart.

Ormekur til katte

Behovet for ormekur til katte varierer alt efter om din kat er en indekat eller udekat og om den spiser rotter eller mus.

Voksne katte skal altid have en ormekur, hvis du kan se, at den har fået orm. Hvis din kat opholder sig meget ude og spiser mange mus og rotter, så har den muligvis brug for regelmæssige ormekur 1-2 gange årligt. Dog er hovedreglen, at din kat kun skal have en ormekur behandling, hvis den viser tegn på at have orm.

Har du en kat under 2 år, bør du give den en ormekur der behandler både spolorm og bændelorm. Ældre katte har dog som regel kun brug for en ormekur mod bændelorm, da ældre katte udvikler immunitet mod spolorm.

Er din kat en indekat, så er der lille risiko for, at den får parasitter. Derfor har indekatte som regel ikke brug for en ormekur. Hvis din indekat alligevel skulle vise tegn på orm, bør et middel mod spolorm være tilstrækkeligt, da katte kun får bændelorm, fordi de jager og spiser mus og gnavere.

Har du kattekillinger, er det vigtigt at både kattekillingerne og deres mor, får en ormekur.

Leder du også efter kattemad? Så kan du finde vores udvalg af kattemad her, som er nøje udvalgt af vore dyrlæger, for at give din kat de bedste forudsætninger for et langt og sundt liv.

 

Hvor får jeg fat i en ormekur til katte?

Da ormekure til katte er receptpligtige, skal man forbi et af vores AniCura dyreklinikker for at købe dem. Du kan finde en oversigt over, hvilket dyrehospital der er tættest på dig her.

Herfra tilser dyrlægen din kat, inden de udskriver recept på ormekur. Man kan få ormekur i form af piller, mikstur, pasta og som spot-on middel der dryppes på kattens hud. Nogle midler mod ormekur skal kun gives én gang, hvorimod andre skal gives over flere gange.

Hvilken type ormekur skal min kat have?

Det er vigtigt at vide, hvilken type orm ens kat har, så man kan give katten den rette ormekur. Derfor henviser vi igen til et AniCura dyrehospital eller klinik, hvor vores dyrlæge står klar til at undersøge din kat. Dette bliver gjort gennem en afføringsprøve, for at se om der er æg eller orm i prøverne.

Tegn på orm hos din kat

I nogle tilfælde kaster katte lange spolorm op. Andre gange, kan du også se led fra bændelorm som små ”ris” lignende ting i kattens endetarmsåbning. Det er dog ikke i alle tilfælde, at det er helt lige til at se orm.
Derfor kan man se efter symptomer såsom:

-          Diarré

-          Vægttab

-          Opkast eller hoste

-          Glansløs pels

-          Oppustet mave

-          Irriteret hud

-          Irriterede analkirtler

 

Find dit nærmeste AniCura Dyrehospital

Vores AniCura dyrehospitaler tilbyder kvalificeret behandling af dit dyr i det mest af Danmark. Klik ind på siden her, og find dit nærmeste dyrehospital, så din kat kan få en ormekur behandling hurtigt muligt.

Du er altid velkommen til at kontakte os på hvis du har spørgmål til ormekur til katte.

Da vi ikke sælger ormekur til katte, er der ingen produkter her på siden, men vi har naturligvis et bredt udvalg af tilbehør og kattelegetøj.

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.