0 Item(s)

Din indkøbskurv er tom.

Product was successfully added to your shopping cart.

Tyggeben

Her finder du lækre tyggeben til hunde
Hunde elsker at blive forkælet med tyggeben, og det gavner dem også, da de sørger for en god mundhygiejne. Her finder du vores udvalg af tyggeben til hunde med forskelligt fyld og i diverse størrelser med og uden smag. 

Loading ...Load More ...
Sorter faldende

   

5 vare(r)

Stort udvalg af tyggeben til hunde

Blandt vores udvalg af tyggeben til hunde, finder du både knogler med forskelligt fyld, griseører og knudeben i diverse størrelser med og uden smag. Ligeledes forhandler vi tyggepinde og tyggeringe til hunde, der også fås i mange forskellige varianter.

Udover tyggeben, har vi også et stort udvalg af hundegodbidder i alle slags former og smagsvarianter, til når din hund fortjener lidt forkælelse.

Tyggeben til hunde er vigtigt for mundhygiejnen

Mange hunde lider af mundhuleproblemer, derfor er det vigtigt, at give din hund rig mulighed for at bruge sine tænder. Dette kan blandt andet forebygges med tyggeben til hunde, som udrenser hundens mundbakterier og dermed sørger for en god mundhygiejne og ånde.

Mundhuleproblemer starter typisk ud med plak belægninger som består af bakterier og foderrester. Dette kan fjernes ved tandbørstning, tyggeben eller kemisk rensning. Bliver plakken ikke fjernet forkalkes det og bliver til calculus (tandsten). Tandsten er mineraliseret plak som kræver tandrens for at blive fjernet, da det ellers kan føre til gingivitis (tandkødsbetændelse) og paradentose. Ved brug af tyggeben til hunde bliver blodtilførslen øget til mundhulen og udrensning af bakterier bliver derfor bedre, hvilket resulterer i en bedre ånde.

Forskellige former for fjernelse af plak ved brug af tyggeben

Den mekaniske rensning af tænder er via godbidder eller tyggeben med strukturer, som lader tanden trænge igennem godbidden eller tyggebenet således, at den omslutter tanden. Fibrene er placeret i et struktureret mønster for at sikre en rensning af tændernes overflade. Når hunden tygger i tyggebenet eller godbidden vil fibrene skrabe plakken af tandens overflade. Formen på tyggebenet kan også have en indflydelse på den mekaniske fjernelse/reducering af plak, dette ses for eksempel ved Virbac VeggieDent tyggebenene, som er formet med en patenteret Z-form for at give en bedre mekanisk fjernelse. Virbac har også lavet et andet tyggeben til hunde, som hedder Virbac Zen, som udover at rense tænder, også giver hunden en afslappet følelse.

Kemisk reducering af tandsten kan benyttes ved hjælp af godbidder eller tyggeben med indhold af enzymer, der konkurrerer med mineralerne om pladsen i plakken og dermed mineraliseres mindre plak til tandsten. Hundegodbidderne PlagueOff Dental Bites indeholder enzymer som nedsætter mineraliseringen af plak.

Kombinationsprodukter fås også, Aptus Buccadog tyggelapper er en kombination af mekanisk samt kemisk virkning på plak da den både indeholde kollagene fibre som danner ramme for en mekanisk fjernelse af plakken samt et indhold af bioenzymer som reducerer mineraliseringen.

Vær opmærksom på, at mange tyggeben indeholder en del energi og derfor skal dette trækkes fra ved fodring af deres almindelige hundemad. Er din hund på slankekur kan det anbefales at købe tyggeben med et lavere fedtindhold. Kaninører er en god og mere fedtfattig erstatning af de almindelige tyggeben til hunde, som også egner sig rigtig godt til hunde med foderallergi.

Udover, godbidder og tyggeben til hunde, forhandler vi også kvalitetsfoder til alle hunderacer uanset behov. Se vores udvalg af hundefoder her.