0 Item(s)

Din indkøbskurv er tom.

Product was successfully added to your shopping cart.

Steriliseret/kastreret

Kastration og sterilisering af katte

Din kat kan blive kastreret eller steriliseret hos Dyrenes Butik, hvor der også er mulighed for at få øretatoveringer, registreringer og vaccinationer. Selve kastrationen eller steriliseringen er en lille operation, som foretages på Centrum Dyrehospital (Rødovrevej 210, 2610 Rødovre). Forud for kastrationen eller steriliseringen bliver katten sundhedsundersøgt og vaccineret mod kattesyge, katteinfluenza og chlamydiose. Katten skal mindst være tre måneder gammel og veje mere end to kg. for at blive kastreret eller steriliseret.

Loading ...Load More ...
Sorter faldende

   

10 vare(r)

Overvægt og andre bivirkninger

Når en kat bliver kastreret eller steriliseret, er der en tendens til, at de bliver overvægtige. Ved kastration eller sterilisering ændres kattens forbrænding, idet stofskiftet nedsættes til 80 procent. I kombination med at katten kan få en øget appetit, er der derfor stor risiko for, at den bliver overvægtig. Derudover er der også en øget risiko for urinvejssten og sukkersyge, da en kastreret eller steriliseret kat drikker og tisser mindre. Det er derfor vigtigt, at katten får en balanceret kost, så man undgår overvægt eller andre sygdomme.


Særligt foder til ungkatte

Hos Dyrenes Butik har vi et stort udvalg af både foder og kosttilskud til kastrerede eller steriliserede ungkatte. Katte, som bliver kastreret eller steriliseret i en ung alder, har nemlig behov for næringsrigt foder, så de stadig kan vokse. Vi tilbyder for eksempel Specific FND Neutered Young, som er et afbalanceret fuldfoder til ungkatte. Specific FND Neutered Young indeholder Omega-3 fedtsyrer, hvilket gavner kattens pels og styrker leddene. Derudover er der ekstrakter fra Yucca-planten, som er med til at reducere lugten af afføring i kattebakken. Foderet kan bruges til ungkatte af alle racer.


Foder til den fuldvoksne kat

Når din kastrerede eller steriliserede kat er over 12 måneder, kan man begynde at give den foder til fuldvoksne katte. Virbac HPM Adult Cat Neutered har et lavt energiindhold, så man kan begrænse kattens kalorieindtag. I kombination med foderets fiberindhold opnår katten stadig en god mæthedsfornemmelse. Foderet indeholder også et lavt indhold af stivelse, hvilket er godt for kattens fordøjelse, da det skaber en god balance i tarmfloraen. Katte, som kun færdes indendørs, anbefaler vi at give fem gram mindre foder i forhold til katte, som både færdes indendørs og udendørs, da udendørsaktiviteter ofte betyder en større forbrænding.


Råd og vejledning

Det er vigtigt, at du holder øje med, hvordan din kat udvikler sig, så den hverken bliver for tyk eller for tynd. Det kan være nødvendigt at se bort fra foderets anvisninger og selv regulere, så din kat får et sundt spisemønster og en god spiseoplevelse. Hvis du er i tvivl om, hvilken slags kattefoder du skal vælge til din kat, står vi klar til give råd og vejledning.