Dyrenes blog

Her har du mulighed for at læse relevante blogindlæg om dit kæledyr.
Du er velkommen til at gå på opdagelse i de forskellige kategorier, og måske du kan få nogle gode tips og tricks til din kæledyr.

Den ældre kats sygdomme

Af Alf Peder Læbro

Hvorfor bliver den ældre kat hyppigere syg?

I takt med at katten ældes, øges risikoen for en lang række sygdomme. Det skyldes især, at mange af kroppens organer har arbejdet uafbrudt i årevis. Disse organer svækkes derfor naturligt efter et langvarigt slid. Desuden nedsættes modstandskraften, og kroppen bliver derfor mere modtagelig for smitsomme sygdomme. Endelig er en lang række kroniske sygdomme flere år om at udvikles, og ses af den grund kun hos ældre dyr.

Den ældre hunds sygdomme

Af Alf Peder Læbro

Hvorfor bliver den ældre hund hyppigere syg?

I takt med at hunden ældes, øges risikoen for en lang række sygdomme. Det skyldes især, at mange af kroppens organer har arbejdet uafbrudt i årevis. Disse organer svækkes derfor naturligt efter et langvarigt slid. Desuden nedsættes modstandskraften, og kroppen bliver derfor mere modtagelig for smitsomme sygdomme. Endelig er en lang række kroniske sygdomme flere år om at udvikles, og ses af den grund kun hos ældre dyr.

Hvad er kastration og sterilisation af kat?

Kastration af hankat og sterilisation af hunkat er en neutraliseringsform, hvor dyrlægen ved en operation fjerner kattens testikler eller æggestokke. Derved letter man tilværelsen for den kat, som ikke skal bruges til avl. En stor del af en kats adfærd er særdeles uhensigtsmæssig, hvis han skal leve som familiekat.

Oprensning af ører hos hund

Hvorfor skal ørerne oprenses?

Det er naturligt, at der produceres ørevoks hos hunde. Mængden af ørevoks varierer meget fra patient til patient, men for de flestes vedkommende er et "normalt" øre, pænt lyserødt og uden voks, men dog med en fin, tynd og fedtet "film" på overfladen, dvs. på indersiden af øret. En øget produktion af ørevoks hænger ofte sammen med hudsygdomme eller betændelsestilstande i øret.

Lopper hos hund og kat

Tema om lopper hos hund og kat

Om lopper

Den hyppigste parasit hos hunde og katte i Danmark er loppen. Lopperne angriber vores kæledyr hele året rundt dog hyppigst sent på sommeren og efterår.

Loppens livscyklus er afhængig af både fugt og varme. Lopper som helhed er umulige at udrydde, da de har naturen som reservoir og en sindrig livscyklus.

Lopperne springer på enten hund eller kat, kort tid efter at de er klækket. De lever i pelsen, hvor de suger blod ved at stikke en sugesnabel ind i huden.

Rejse med hund

Hvis du planlægger at tage din hund med på ferie, er det en god ide atkontakte din dyrlæge i god tid. Dyrlægen vil tjekke hundens vaccinationer og bestemmelserne for rejse med dyr i det eller de lande, hvor du skal holde ferie. Et godt og grundigt forarbejde øger chancen for at ferien bliver en succes - også for din hund.

Rejse med kat

Et godt og grundigt forarbejde øger chancen for at ferien bliver en succes - også
for din kat.
Ved indrejse i udlandet kræves det at katten opfylder det pågældende lands veterinære bestemmelser, herunder krav til vaccinationer, og evt. ormekur. Alle katte, der rejser ud af landet skal være korrekt ID-mærket og have et gyldigt EU-pas. Passet kan købes gennem din dyrlæge, der også kan udfærdige det.

Fodring af hvalpe

Hvorfor skal man vælge hvalpefoder?

En hvalp vokser og udvikler sig lige så meget på 1 år, som et menneskebarn gør
på ca. 14 år. Derfor er det uhyre vigtigt at vælge det helt rigtige foder til sin hvalp under vækstperioden. Selve væksten er et resultat af et komplekst samspil mellem faktorer som:

  • tildelte næringsstoffer
  • nedarvede gener
  • mængden af motion
  • mange hormoner, herunder bl.a. væksthormon og kønshormoner.

Således bidrager både god afstamning samt den optimale ernæring til den samlede vækst, og foderet har stor indflydelse på hundens senere voksenliv.

Fodring af killinger

Hvorfor skal man vælge killingefoder?

En killing vokser og udvikler sig lige så meget på 1 år, som et menneskebarn gør
på ca. 14 år. Derfor er det uhyre vigtigt at vælge det helt rigtige foder til sin killing under vækstperioden. Selve væksten er et resultat af et komplekst samspil mellem faktorer som:

  • tildelte næringsstoffer

  • nedarvede gener

  • mængden af motion

  • mange hormoner, herunder bl.a. væksthormon og kønshormoner

Pages

Kategorier

Arkiv