0 Item(s)

Din indkøbskurv er tom.

Product was successfully added to your shopping cart.

Flåt- og loppemidler

Find det rette Loppemiddel til din hund her
Lopper eller flåter skaber stor irritation for hunde og kan også medføre farlige sygdomme. Her på siden, tilbyder vi flåt- og loppemidler til hunde, som effektivt forebygger og bekæmper dem.

  • Frontline Spray hund kat Frontline Spray hund kat
    Tilbud
    spar 50,-

    Frontline Spray

    Loppemiddel-spray til hunde og katte

    Vejl. udsalgspris 199,00 dkk

    Fra 149,00 dkk

  • B&B Loppeshampoo, Hund

    Økologisk Loppeshampoo
    99,00 dkk
  • WAP:9 Anti Itch Tick Spray, Hund, 100ml

    Lindrer irritation fra insektbid/stik. 100% naturligt flåtspray.
    129,00 dkk
  • WAP: 2 - Flåtsalve til hunde, 60ml

    Salve til beskyttelse mod flåter. Vand- og badafvisende. Subtil duft af lavendel og kokos.
    299,00 dkk
  • Hundetæppe mod lopper, Grå, permethrin

    Hundetæppe som slår flåter og lopper ihjel. 100% lugtfri og uskadelig og vaskbar.
    299,00 dkk
  • Seresto Vet. Loppehalsbånd til Kat & Hund Seresto Vet. Loppehalsbånd til Kat & Hund
    Tilbud
    spar 130,-

    Seresto Vet. Loppehalsbånd, Kat & Hund

    Effektivt loppehalsbånd til hunde og katte med langtidsvirkende effekt.

    Vejl. udsalgspris 649,00 dkk

    Fra 549,00 dkk

  • Active Canis Flåtfjerner, brækjern - 2 stk

    Brækjernet sættes under flåten/tægen, og drejes, indtil flåten/tægen slipper.
    29,00 dkk
  • Active Canis, Flåtfjerner

    Til nem og sikker fjernelse af tæger.
    29,00 dkk
  • Bayvantic hund 10 - 25 kg Bayvantic hund 10 - 25 kg
    Tilbud
    spar 50,-

    Bayvantic hund 10 - 25 kg

    Mod lopper, lus og flåter på hund. Pakning: 4 x 2,5 ml

    Vejl. udsalgspris 339,00 dkk

    Fra 289,00 dkk

  • Bayvantic hund 4 - 10 kg Bayvantic hund 4 - 10 kg
    Tilbud
    spar 50,-

    Bayvantic hund 4 - 10 kg

    Mod lopper, lus og flåter på hund. Pakning: 4 x 1,0 ml

    Vejl. udsalgspris 329,00 dkk

    Fra 279,00 dkk

  • Bayvantic vet hund under 4 kg Bayvantic vet hund under 4 kg
    Tilbud
    spar 90,-

    Bayvantic hund under 4 kg

    Mod lopper, lus og flåter på hund. Pakning: 4 x 0,4 ml

    Vejl. udsalgspris 299,00 dkk

    Fra 209,00 dkk

  • Frontline Combo hund 10-20 kg, 6 stk

    Loppemiddel egnet til behandling og forebyggelse af lopper og flåter.
    329,00 dkk
  • Frontline Combo hund over 40 kg, 3 stk

    Loppemiddel egnet til behandling og forebyggelse af lopper og flåter.
    399,00 dkk
  • Frontline Combo hund 2-10 kg, 6 stk

    Loppemiddel egnet til behandling og forebyggelse af lopper og flåter.
    339,00 dkk
  • bayvantic 25 - 40 bayvantic 25 - 40
    Tilbud
    spar 50,-

    Bayvantic hund 25 - 40 kg

    Mod lopper, lus og flåter på hund. Pakning: 4 x 4,0 ml

    Vejl. udsalgspris 339,00 dkk

    Fra 289,00 dkk

  • Frontline Combo Hund 20-40 kg, 6 stk

    Loppemiddel egnet til behandling og forebyggelse af lopper og flåter.
    349,00 dkk
Loading ...Load More ...
Sorter faldende

   

1 til 16 af 29

  1. 1
  2. 2

Vigtigt at reagere hurtigt

Alle hunde kan nemt komme i kontakt med lopper og flåter, og specielt når de færdes meget ude i naturen. Hvis din hund bliver ramt af lopper eller flåter, resulterer det ofte i en ubehagelig kløe. Problemet er ikke kun kløe, men også problemets omfang og risikoen for andre sygdomme. En voksen loppe lægger mange æg, og problemet kan derfor hurtigt vokse sig stort. Flåtens bid kan give irritation, men vigtigere endnu kan flåter overføre alvorlige sygdomme, som for eksempel borrealia. Derfor er det utroligt vigtigt at reagere hurtigt, hvis din hund har fået lopper eller flåter. 

Hvorfor er lopper og flåter farlige for hunde?

Ektoparasitter er små snyltelevende dyr som lever på overfladen af sit værtsdyr. De to ektoparasitter som vioftest ser i Danmark er katteloppen og skovflåten. De kan være til stor gene for vores kæledyr i form af kløe og hududslæt, men de kan også medføre smitte af livstruende sygdomme og derfor er forbyggende behandling vigtigt. Når temperaturen stiger klækkes store mængder af loppe æg og skovflåt nymferne bliver aktive.Alle kæledyr bør behandles året rundt, da vi også ser aktive flåter og lopper i vintermånederne. Desværre vælger mange kun at behandle i sommerhalvåret.
Er din hund først ramt af disse parasitter, kan det være svært at komme dem til livs igen. Parasitterne har unikke livscyklusser og netop derfor kræves der kendskab til disse, hvis en bekæmpelse af dem ønskes.Vælg det rette loppemiddel til din hund her på siden.

Loppemiddel til din hund, som forebygger lopper 

Det er ikke nok kun at behandle dit kæledyr, hvis uheldet er ude og din hund har fået lopper. Omgivelserne skal også behandles på grund af loppens livscyklus. Der findes forskellige hjælpemidler til dette.

Loppespray: Loppespray kan bruges i omgivelserne indenfor. Der skal sprayes på dyrets vante opholdssteder såsom kurven, tæpperne, sofaen eller lignende. De fleste sprays virker på alle loppens livsstadier. Nogle sprays er giftfrie og indeholder silikone istedet for gift. Her er vores loppespray.

Loppefælde: Loppefælden kan bruges til at slå de lopper ihjel som lige er klækket fra sin puppe, eller er faldet af din hund. De er miljøvenlige og indeholder ikke giftstoffer. Fælden er opbygget på en teknik, som får loppen til at tro, at et dyr går forbi. Dette gør den ved at udsende et skiftende lys. Loppefælden har en rækkevidde på 12 meter. 

Capstar: Tabletter som virker allerede indenfor 30 minutter. Tabletterne indeholder stoffet nitenpyram, som påvirker nervetransmissionen hos lopper og derved dræber dem. Capstar tabletterne er ikke langtidsvirkende og kan derfor gives sammen med et almindeligt loppe- og flåtmiddel. Find vores Capstar produkter.

Når du vælger et loppemiddel til din hund, er det vigtigt at huske på, at katte ikke tåler de samme giftstoffer som hunde. Vælges det forkerte loppemiddel, kan det få fatale følger for især din kat. Vælg derfor altid kun loppemidler, som er godkendt til hund eller kat og følg nøje den pågældende brugsanvisning. Er dine dyr syge eller har du hvalpe eller killinger under 3 måneder, bør dyrlægen altid kontaktes inden behandling.

Anvend produkterne med omtanke, da overdrevet forbrug ikke vil løse problemet, og i værste tilfælde kan medføre forgiftning og død!

Symptomer på lopper og flåter hos hunde

  • Udbredt kløen
  • Urolighed/tristhed
  • Rustfarvede/kaffegrums lignende korn i pelsen (loppe ekskrementer)
  • Hårtab

Er der tale om skovflåter, kan det være svært at opdage om din hund er ramt, da de er på størrelse med et knappenålshoved,inden de har suget blod. Når de suger blod, vokser deres krop og derfor opdages de som regel under klap og kæl. Der er som sådan ikke stærke symptomer ved flåtbid, medmindre der er overført en smitsom sygdom. Der kan opstå rødme og ”skældannelse” omkring bidområdet. Har din hund haft en flåt skal bidområdet holdes øje med, så der ikke opstår infektion. 

Sådan fjerner du flåter korrekt

Det er vigtigt, at du bruger handsker, Godbidder, Klorhexidin og en Flåttang

1.      Tag handsker på og berolig dit kæledyr evt. med nogle lækre godbidder (det kan være en fordel at være to).

2.      Del pelsen omkring flåten, så du nemt kan komme til den.

3.      Skub flåttangens kløft ind ved flåtens hoved som sidder i huden. Drej herefter flåttangen rundt og træk forsigtigt ud. Det er VIGTIGT, at der drejes således at hovedet ikke blot rives af.

4.      Benyt Klorhexidin til at rense bidstedet og hold øje med evt. rødme eller hævelse.

Husk, at vi altid står klar til at hjælpe dig, og at vi har et kæmpe udvalg af foder til hunde i alle størrelse og aldre med adskillige formål, for eksempel allergifoder, slankefoder og gigtproblemer. 

Behandlingen af dit kæledyr for lopper og flåter

Selvom behandlingen mod lopper eller flåter kan virke omfattende, vil vi med vores råd og produkter forsøge at gøre det så nemt og problemfrit som muligt. Vores udvalg af flåt- og loppemiddel til hunde er skabt med det formål at gøre livet bedre for din hund. Her på siden kan du finde en masse produkter, såsom flåttange, luse –og loppekamme, så du manuelt kan fjerne lopperne eller flåterne. For at behandlingen bliver så grundig som overhovedet muligt, anbefaler vi at kombinere med et af vores andre produkter. Når først skaden er sket, har vi Frontline Pour On til hunde. Det dryppes på hundens hud, og dræber parasitterne ved kontakt. Frontline Pour On kan altså bruges både behandlende og forebyggende. Vær opmærksom på at dit kæledyrs vægtklasse har en betydning, når du anvender loppemiddel til hund.

Forebyggende Flåt & loppemiddel som stopper nye angreb

For at sikre din hund mod angreb fra lopper eller flåter, kan du forebygge med forskellige flåt- og loppemidler. Vi kan blandt andet tilbyde Bayvantic Vet eller Advantage Vet. Med Bayvantic Vet kan du beskytte din hund mod både lopper, flåter og bid fra myg og fluer, da det har en afskrækkende og dræbende effekt. Alt efter hundens størrelse kan du dryppe det på hundens ryg mellem skulderbladene eller fire steder langs ryggen. Bayvantic Vet købes derfor efter hundens størrelse. Det må kun bruges til hunde og ikke til katte, da de ikke kan tåle det. Hvis du både har en hund og en kat, fraråder vi derfor at behandle med Bayvantic Vet.

Advantage Vet bruges mere direkte mod lopper og mindsker risikoen for både angreb af lopper og smitte ved nye loppelarver. Det påføres ved at dryppe væsken direkte på huden for at virke optimalt. Det er vigtigt at bruge et område, for eksempel mellem skulderblade og ører, hvor hunden ikke kan slikke på det. Advantage Vet kan også bruges til katte, dog er der en forskel i hvor meget man skal bruge. Med Bayvantic Vet og Advantage Vet kan du effektivt beskytte din hund mod angreb og efterfølgende problemer med lopper og flåter. Begge produkter er enkle at bruge, men gør en stor forskel for dig og din hund.

Derudover er det et godt råd at undersøge dit kæledyrs pels efter en tur i naturen. Særligt områder med skov og højt græs kan der gemme sig mange flåter. Hvis der uheldigvis skulle sidde en flåt, kan man nemt fjerne den med en flåttang, som du også kan købe her. Ved at regelmæssigt tjekke dit kæledyr for lopper eller flåter, kan du fange mange af problemerne i opløbet og på den måde undgå, at det bliver værre.

De forskellige typer af lopper og flåter hos hunde

  1. "Katteloppen" er trods det lidt misvisende navn den mest udbredte loppe hos både hunde og katte. Katteloppen er ikke en ønsket gæst i hjemmet og kan være meget svær at slippe af med igen. Skulle uheldet være ude og dit dyr har fået lopper, skal en behandling igangsættes hurtigst muligt.

  2. "Skovflåten" er ikke et insekt eller en tæge, men en mide i familie med edderkopperne. Skovflåten foretrækker, som navnet indikerer, at leve i skoven med forholdsvis høj fugtighed samt højt græs og mos at gemme sig i. Den er sart overfor tørke, og den ses oftest i store antal omkring områder hvor rådyr hviler sig.

  3.  Den nye flåt – Engflåten. Engflåten har i de seneste år bredt sig hastigt i Europa. Den er ligesom skovflåten ikke farlig i sig selv, men de mikroorganismer som nogle af dem bærer, kan være farlige. Som dens navn indikerer, opholder den sig helst i åbent terræn i modsætning til skovflåten.

Følgesygdomme fra lopper

Desværre medfører et loppeangreb ikke altid kun kløen og lidt urolighed. Lopper kan være smittebærer tilstørre problemer, som også kan have alvorlige konsekvenser for mennesker.  Loppeallergi; I den knap så alvorlige ende har vi loppeallergi. Hunde reagerer på loppens spyt, når den suger blod. Dette giver anledning til voldsom kløen, rødmen, hårtab, stress og nedstemthed.

Bændelorm; Lopper kan agerer som mellemvært til bændelormen. Når loppen befinder sig på larvestadiet, lever den af biologisk materiale som kan bestå af æggene fra en bændelorm. Loppen forpupper sig og der sker en udvikling af bændelormen i loppen. Når loppen udklækkes som voksen loppe og springer på værtsdyret, kan den indtages ved at hunden bider sig i pelsen på grund af kløen. Bændelormen som nu befinder sig i værtsdyrets mavetarmkanal, kan nu videreudvikles og lægge flere æg der udskilles via afføring eller ved aktivt selv at ”kravle” ud af endetarmen og placerer sig i pelsen.  Æggene ligner små riskorn og ses oftest i afføringen ved smitte.

Følgesygdomme fra flåter

Flåter kan desværre medføre smitte af flere forskellige sygdomme. Din hund behøver ikke at være smittet med en sygdom, blot fordi den er blevet bidt af en flåt. Du skal dog være opmærksom på din hund, hvis du opdager en flåt. 

Borrelia ”Lyme´s disease”;

Forårsages af flere forskellige typer af borreliabakterien, og de kan smitte til både mennesker og hunde. Den type Borrelia som findes i Danmark kaldes neuroborreliose og giver forstyrrelser i nervesystemet. Bakterien kan kun overføres fra én vært til en anden, ved hjælp af en flåt, og den findes heller ikke frit i naturen. Bakterien sidder i flåtens spytkirtel og når flåten bider hunden, overføres bakterien i løbet af 12-48 timer. Sygdommen udvikler sig efter 2-18 uger, og derfor kan der gå langtid før den inficeret hund viser symptomer.

Symptomerne på Borrelia ses som feber, ømme led og muskler, ekstrem træthed, hævede lymfekirtler nær flåtbiddet, lammelse i hundens hoved og generelt ændret adfærd. Nogle hunde får langvarige lammelser, mens andre får akutte lammelser, der kun varer i et par dage. Bliver infektionen ikke behandlet, kan den angribe centralnervesystemet og være årsag til såvel epileptiske anfald som hjerteproblemer.

Diagnosen kan være svær at stille og dyrlægen kan nærme sig diagnosen ved brug af forskellige laboratorieprøver og udelukkelser. Der kan benyttes en analysemetode som kan påvise både antistoffer fra akut infektion samt fra tidligere infektioner – dette giver dyrlægen større sikkerhed for diagnosen. Der findes en vaccine, som får hunden til at danne antistoffer mod denne bakterie. Når flåten bider hunden og overfører bakterien, vil hundens krop allerede have produceret de specifikke antistoffer som kræves til at nedbryde infektionen. Selvom din hund er vaccineret imod Borrelia anbefales det stadigvæk at benytte flåtmidler, da flåter kan være bære på andre sygdomme som vaccinen ikke dækker. Borrelia behandles med antibiotika samt støttende behandling såsom intravenøst væskedrop samt behandling med evt. smertestillende medicin.

Anaplasmose;

Forårsages af bakterien Anaplasmaphagocytophilum. Både hunde og katte kan rammes, men det ses sjældent hos kat.Smitteoverførslen fra flåten sker som regel efter at flåten har suget blod i løbet af 24-48 timer.Inkubationstiden er cirka 7-14 dage, men symptomerne for smitte er ofte uspecifikke. De mest udbredte symptomer ses som feber, sløvhed, nedsat appetit, stivhed, halthed, smerte og generel uvilje til at bevæge sig. Mindre almindelige symptomer er opkast, diarré og blødninger. Dyrlægen bør opsøges, hvis hunden får akut feber, akut halthed eller hvis den almene tilstand er påvirket.

Der findes desværre ingen vaccine imod Anaplasmose og derfor er flåtforebyggelse og regelmæssig, daglig gennemgang af dyrets pels den eneste måde at undgå sygdommen på. Det kan være svært at stille diagnosen, men i feberfasen kan der nogle gange påvises bakterier i de hvide blodlegemer og dette kan undersøges ved hjælp af mikroskopi eller en PCR-undersøgelse (blodprøve). Dette kan sammenholdes med en antistof-titer test og hundens samlede sygdomshistorie. Behandles med antibiotika samt støttende behandling, såsom intravenøst væskedrop samt behandling med evt. smertestillende medicin.

TBE ”Tick Borne Encephalitis”;

Tick-borne encephalitis forårsages af TBE-virus, som overføres til blodet via bid fra flåten. I Danmark kaldes sygdommen også for flåtbåren hjernebetændelse. Sygdommen ses oftest hos mennesker, men kan også ramme hunde. I modsætning til de to andre nævnte sygdomme smitter denne sygdom allerede umiddelbart efter at flåten bider sig fast. Symptomerne ses i løbet af de første 7-10 dage og der vil ses høj feber, sløvhed, nedsat appetit, neurologiske symptomer såsom nedsat bevidsthed, kramper og lammelser. Diagnosen er svær at stille, men en eventuel TBE-infektion kan verificeres ved at påvise TBE antistoffer i blodet. Antistofferne findes cirka to uger efter infektionen og der er livslang immunitet ved overstået infektion.

Der findes ingen vaccine imod TBE. Forebyggende behandling består af forbyggende flåtmidler samt regelmæssig, daglig gennemgang af hundens pels. Der er ingen specifik behandling og der kan kun gives støttende behandling i form af intravenøst væskedrop, antiinflammatorisk og smertestillen medicin.Antibiotikabehandling vil ikke hjælpe her, da TBE forårsages af en virus og ikke en bakterie. 

 

Rickettsia Raoultii ”Rocky mountainspottedfever”; 

Kaldes også for “plettet feber” på dansk og kan give sygdom hos både mennesker og hunde. Den viser sig ved store sorte sår i området omkring flåtbiddet, feber og hævede lymfeknuder. Øvrige symptomer er nedsat appetit, opkast eller diarré og hævelser i hoved og ben.

Behandles med antibiotika samt støttende behandling, såsom intravenøst væskedrop, samt behandling med evt. smertestillende medicin. Der findes ingen vaccine imod Rickettsia Raoultii.

 

BabesiaCanis ”hundemalaria”;

Overført parasit som angriber de røde blodlegemer på samme måde som malaria, og kan være yderst farlig for hunde. Sygdommen kan være alt fra mild og forbigående til en akut, meget alvorlig sygdom hvor de røde blodlegemer ødelægges, ofte med døden til følge, hvis behandling ikke iværksættes.

Der vil opstå blodmangel og hunde vil blive træt og trække vejret hurtigere end normalt. Der ses feber og slimhinderne i munden kan blive gule (gulsot) og blege. Urinen bliver mørkere og kan være ”kaffegrumset” at se på - dette er følgerne af de røde blodlegemers nedbrydning. Hunden vil blive svag og der kan ses opkast og appetitløshed. I Danmark findes ingen godkendte midler til behandling af Babesiose, men dyrlægen kan ansøge Lægemiddelstyrelsen om dispensation til at benytte forskellige typer medicin, som rammer parasitten. I første omgang vil behandlingen fokuserer på en genopretning af de tabte røde blodlegemer og en støttende behandling for at få hunden igennem den kritiske fase. Intravenøst væskedrop vil gives og hvis hunden ikke selv formår at erstatte de døde røde blodlegemer hurtigt nok, kan en blodtransfusion igangsættes.

Der findes ingen vaccine imod BabesiaCanis. 

Grundet disse slemme følgesygdomme som flåter kan medgive, anbefaler på det stærkeste at man altid giver sin hund et loppemiddel som forebygger flåter og lopper.


Spørg os til råds

Har du spørgsmål, kan du til hver en tid ringe til os eller kontakte os på mail. Hos Dyrenes Butik står vi klar til at hjælpe dig med at vælge det helt rigtige til din hund. Vi gør vores bedste for, at din hund kan nyde gåture i naturen uden at blive generet af lopper eller flåter. Vi står klar til at hjælpe, når du skal vælge et loppemiddel til din hund. Hvis du oplever, at din hund udvikler andre symptomer end ubehagelig kløe, anbefaler vi at kontakte din dyrlæge.

Vigtigt omkring Flåt og loppemiddel til din hund

Loppemidler kan hverken returneres eller byttes, uanset pakkens tilstand. Dette er et lovkrav fra lægemiddelstyrelsen for at forhindre videresalg af loppemidler. Få mere information omkring dette, ved at klikke lige her.

Lægemiddelstyrelsen

Axel Heides Gade 1
2300 København S
dkma@dkma.dk
Tlf. 4488 9595

-